Företagets historia

Shimadzu, som grundades 1875, kan se tillbaka på en lång historia och tradition av kunskap, forskning och tjänster. Idag har Shimadzu ett världsomfattande nätverk av dotterbolag i 76 länder.

Mer utförlig information om Shimadzus historia finna på företagets webbplats.

2016: 60 års tillverkning av gaskromatografer

2016: Shimadzus historia inom IR omfattar många teknologiska eror

2015: Shimadzu Corporation firar sitt 140-årsjubileum

Shimadzu Corporation grundades i Kyoto 1875 under Japans moderniseringsperiod. Det började med Genzo Shimadzu Sr., andra sonen till en buddhistisk altarbyggare, med tillverkning av fysik- och kemi-instrument.

Senare växte Shimadzu Corporation avsevärt under ledning av Genzos äldste son, Genzo Jr., som visade en ovanlig talang som fantastisk uppfinnare. På det sättet utvecklades Shimadzu hand i hand med vetenskapen och utvecklades till en ledare inom teknologi.

Kulturen med att ”Bidra till samhället genom vetenskap och teknik” har ärvts av varje ny generation anställda hos Shimadzu Corporation och utökas nu till hela världen genom Shimadzu Groups tillväxt eftersom den fortfarande har sina rötter och sitt åtagande i Shimadzus princip ”Uppfylla våra önskningar om välmående för hela mänskligheten och vår planet”.

Mer information om Shimadzus historia finns i Shimadzu Visionary och Foundation Memory Hall

Video 140-årsjubileum

Shimadzu VisionaryShimadzu VisionaryShimadzu Visionary

En presentation av Shimadzus historia baserad på de teknologier och händelser som utmärkte varje era i kronologisk ordning.

Shimadzu Visionary (webbplats)

Shimadzu Foundation Memorial Hall

Kiyamachi-Nijo distriktet vid norra änden av floden Takase (Japan) är födelseplatsen för Shimadzu Corporation och det är här Shimadzu har skapat en plats där besökare kan uppleva atmosfären och Shimadzus tidiga historia genom berättelse- och temabaserade utställningar.

Läs mer om Foundation Memorial Hall (webbplats)

Top of This Page